donderdag 27 januari 2011

Dag 2 – Snel ademen, buidelen en oogjes open

Vandaag mochten we voor het eerst ‘buidelen’: Ruth mocht een tijdje bij Anneke op de borst liggen. Het is heerlijk om haar even vast te kunnen houden in plaats van alleen naar haar te kijken. We hadden het idee dat het ook hielp om haar rustiger te laten ademen.

Ruth ademt namelijk nog steeds te snel. Wat dat betreft is er gemiddeld nog maar weinig verandering (verbetering) ten opzichte van gisteren. Ze heeft daarom ook nog steeds zuurstof-ondersteuning. En ze heeft gisternacht ‘coffeïne’ toegevoegd gekregen aan haar antibiotica/glucose-cocktail om daarmee normale ademhaling te stimuleren. Verder is ze gelukkig wel rustig en de zuurstofwaarden in haar bloed zijn goed. Het is hopelijk alleen maar een kwestie van geduldig wachten tot haar longen rijp genoeg zijn.

Gisteren waren ze begonnen met het geven van moedermelk via een maagsonde, maar dat bleek in eerste instantie nog niet iets teveel te zijn voor Ruths maag. Toen zijn ze daar even meegestopt (ze krijgt haar voeding dan alleen via het infuus). Vandaag zijn ze het met kleinere hoeveelheden opnieuw begonnen en dat lijkt nu goed te gaan.

Thomas en Marije zijn vandaag ook weer even langs geweest. Thomas vond het jammer dat hij haar niet mocht kriebelen en aan het lachen maken. Marije herkende het infuus van haar eigen bezoeken aan het ziekenhuis.

Vanavond bij het verzorgen kreeg Ruth voor het eerst haar ogen goed open. Dat is niet eenvoudig voor haar want haar oogjes zijn erg gezwollen door al het vocht dat ze krijgt toegediend. Het was een mooi moment.

  image
  Anneke aan het ‘buidelen’ met Ruth.
  image
  Marije zwaait naar Ruth.
  image
  Niet de mooiste foto van Ruth, maar hij ‘vangt’ wel net het moment dat ze haar oogjes open doet.
  image
  Ruth zuigt aan een speentje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten