maandag 31 januari 2011

Dag 6 – Nieuw ritme

Het gaat goed met Ruth. Ze woog vandaag ongeveer hetzelfde als gisteren en eergisteren. Dat betekent hopelijk dat ze in de loop van de week weer gaat groeien.

Langzaamaan worden de voorbereidingen getroffen om haar uit de couveuze in een wiegje te krijgen. En verder hebben de artsen ook al een plan gemaakt om haar volgende week snel van de ‘monitor’ (met hartbewaking, zuurstof, ademhaling) af te krijgen.

Vandaag stond voor ons in het teken van het vinden van een nieuw ritme, nu Anneke weer thuis is. We proberen 2 of 3 keer per dag bij Ruth te zijn.

Vanochtend heeft Martijn Thomas op school gebracht, waarna we zorgden dat we samen met Marije zo kwart voor 11 in het ziekenhuis waren. Daar heeft Martijn Ruth verzorgd (en getroost bij het bloedprikken). Hij is na een uurtje met Marije naar huis gegaan om Thomas weer van school op te halen.

Ondertussen kon Anneke nog lekker lang met Ruth buidelen. Ruth was goed wakker en ondernam pogingen om zelf uit haar borst te drinken. Dat mag nog niet (te vermoeiend) en ze kan het ook nog niet echt (verslikken), maar de wil is er wel. Anneke is daarna begin van de middag weer naar huis gekomen.

‘s Avonds rond half 8 zijn we weer naar het ziekenhuis gegaan. Dat was mogelijk door de geweldige hulp van een ‘tafeltje-dekje’ service die voor ons is opgezet en door mensen die zich voor oppas hebben aangeboden. Het is heerlijk om zo genoeg tijd te hebben om er ook voor Thomas en Marije te zijn.

  image
  Anneke verzorgt Ruth in de couveuze.
  image
  Vandaag zijn de geboortekaartjes op de bus gegaan. De laatste horde was het bijplakken van 2 cent postzegels op alle kaarten, omdat onze vooruitziende blik bij het kopen van de zegels (in december) geen rekening had gehouden met de prijswijziging die in de lucht hing. Weer 1 uur

2 opmerkingen:

  1. Lieve anneke en martijn,

    Maar ondanks die extra postzegelplaktijdsinvestering..heb ik nu wel een heel mooi geboortekaartje in huis....:-)Hoop dat het morgen weer ietsje beter gaat met Ruth. Fijn om zo alle ontwikkelingen bij te kunnen houden.. We bellen nog over oppassen deze week! Knuffel voor Thomas en Marije, Marjet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat Ruth zo vooruitgaat.we volgen de berichten met een zekere spanning. Het is ook heerlijk om die blijde gezichtjes van Thomas en Marije te zien. En Ruth is een prachtig meisje.Wat heeft ze al veel haar! Veel sterkte toegewenst voor de komende tijd. Het zal voor jullie allemaal best enerverend zijn.
    Groeten van oom Jaap en tante Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen