zondag 30 januari 2011

Dag 5 – Anneke weer thuis

Vandaag kwam Anneke weer naar huis. Het kon vanochtend nog lekker rustig met Ruth buidelen. Ruth doet het nog steeds goed zonder de zuurstof. Ze reageert duidelijk op onze stemmen en glimlacht regelmatig.

  image
  Het is lastig een glimlach te vangen met de camera, maar hier doet Ruth echt een poging.

De volgende stappen voor haar zullen zijn om zichzelf goed op temperatuur te houden, zodat ze uit de couveuze kan en vervolgens ook om zelf te leren drinken. Nu krijgt ze haar moedermelk voedingen nog door de maagsonde. Gelukkig gaat dat goed en kunnen de hoeveelheden elke dag een beetje worden opgehoogd.

Na de kerkdienst in Delft kwam Martijn en kwamen gelijk goede vrienden, Arjan & Joëlle Gooijer, met hun kinderen mee om nog even om de hoek kijken bij Ruth. Dat was gezellig.

Eind van de middag kwamen opa en oma Van den Boogaart Thomas en Marije brengen. Heel leuk om hen weer te zien. Ze mochten ook nog even bij Ruth om de hoek kijken.

  image
  Thomas kijkt nog even bij Ruth.

Daarna gingen we met z’n vieren naar huis. Nog niet compleet. We weten dat het ziekenhuis de beste plek is voor Ruth op dit moment, maar het doet toch pijn dat er nu niet altijd iemand van ons dichtbij haar is. Zo’n klein, kwetsbaar meisje alleen achter laten in de couveuze in zo’n groot ziekenhuis gaat je aan het hart.

  image
  Weer thuis.

Maar het was wel goed voor Thomas en Marije om weer gewoon thuis te zijn, in het normale ritme te zijn en in hun eigen bed te gaan slapen.

We willen voor hen de patronen zo gewoon mogelijk houden en tegelijk toch ook twee of drie keer per dag naar Ruth gaan. Het is fijn dat veel mensen ons helpen om dat mogelijk te maken door te koken of door op te passen. Dank!

  image
  Anneke op haar kamer in ‘t Lange Land ziekenhuis. De cirkel is weer rond: dit was ook de kamer waar destijds – in 2005 - de bevalling van Thomas begon.

1 opmerking:

  1. Fijn zo mee te leven/ lezen/ kijken. Jullie zijn heel veel in onze gedachten en gebeden.
    Knuffel voor alle drie jullie kindjes.

    Liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen