zaterdag 12 februari 2011

Alles zelf gedronken

Vandaag heeft Ruth voor het eerst al haar voedingen zelf gedronken, 3 uit de borst en 5 uit de fles. We hopen dat ze het vannacht volhoudt om dat te blijven doen.

We hopen dan dat ze begin volgende week naar huis mag. De artsen hebben nog geen datum genoemd, maar als ze zo doorgaat voldoet ze maandag aan alle voorwaarden om naar huis te mogen (> 2 kg wegen, zelf op temperatuur blijven, alle voedingen drinken en ouder zijn dan 36 weken).

Vanochtend zijn Thomas en Marije weer bij Ruth geweest. Ze genoten ervan dat ze allebei lekker dichtbij haar konden komen en haar zelfs een kusje konden geven.

Bij de lunch zijn we met z’n allen in het familieverblijf geweest waar Anneke in deze weken meestal heen ging tussen de voedingen van 11 uur en 2 uur. Een mooie, gastvrije plek, waar ze even rustig kon eten en ontspannen. Het familieverblijf is in december geopend en wil voor ouders van zieke kinderen en verblijfplek dichtbij het ziekenhuis bieden. Een heel goed initiatief, vergelijkbaar met de Ronald McDonaldhuizen bij andere ziekenhuizen. Wij hebben daar met name uit de tijd dat Thomas in het LUMC lag goede herinnneringen aan.

  image
  Thomas kijkt toe bij de borstvoeding.
  image
  Thomas en Marije hadden de stoelen al klaar gezet zodat pappa kon gaan voorlezen.
  image
  Eerste familieportret.
  image
  Lunchen in het familieverblijf bij het ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten