zondag 6 februari 2011

Het gaat goed, hoor…

We hadden onszelf even rust gegund van het bijwerken van de weblog. Maar nu toch weer even een bericht.

Het gaat goed met Ruth. Ze geniet erg van haar bedje en wij ook. Het is heerlijk om je even over haar heen te kunnen buigen, in plaats van door een couveuse-deurtje haar alleen maar aan te kunnen raken.

Verder hebben we de afgelopen drie dagen een begin gemaakt met de borstvoeding. Anneke is 3 voedingsmomenten in het ziekenhuis bij haar: 11 uur, 2 uur en 8 uur. De ene keer gaat het beter dan de andere, maar er zit goede vooruitgang in.

Vanavond dronk ze voor het eerst een volledige voeding (45cc) zelf uit de borst. Een topprestatie. Afgelopen nacht had ze overigens al laten zien dat ze dat kon, want toen had ze al 45cc uit een flesje gedronken. Vervolgens heeft ze de hele dag rustdag gehouden, bijna alleen maar geslapen. Zelfs vanavond dronk ze haar voeding slapend.

Het is nu vooral afwachten hoe ze het drinken verder gaat doen. Uiteindelijk moet ze alle 8 haar voeding zelf gaan drinken. Om dat te kunnen zal ze nog wel wat sterker moeten worden. Dat kost tijd en daar gunnen we haar ook helemaal haar eigen tempo in. Geduld dus voor ons.

Er blijven overigens wel nog wat lichte zorgen over haar ademhaling. Ze ademt nog steeds nogal snel. Omdat ze niet ziek is en goed drinkt, lijkt er geen reden om te denken dat er echt iets aan de hand is. Maar toch zouden we graag zien dat ze gewoon rustig gaat ademhalen. Hopelijk verbetert het in de komende dagen.

Met Thomas en Marije gaat het goed. Dit weekend zijn ze twee keer meegeweest naar het ziekenhuis. Ze vinden het leuk om naar Ruth te kijken, maar genieten ook erg van het spelen in de gang. Dat is leuk om te zien.

Zelf merken we wel dat het heen-en-weer reizen intensief en vermoeiend is. Met de hulp van kokers en oppas houden we het gelukkig wel vol. Maar we kijken uit naar het moment waarop Ruth thuiskomt en de rust weerkeert.

 
  Ruth in haar zondagse kleren.
  image
  Thomas en Marije zijn nog steeds verkouden en kijken door het raam naar Ruth.
  image
  Moeder en dochter nadat Ruth voor het eerst een volledige voeding uit de borst had gedronken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten