donderdag 3 februari 2011

Mijlpalen

Gisteren was een dag met mijlpalen. Er is één voordeel van deze “couveuze-tijd”, namelijk dat je alle stappen heel bewust meemaakt en ervan geniet. Alsof ze in slow-motion gebeuren. Een gewone baby gaat al op dag 1 in bad, krijgt een rompertje aan en kan aan de borst. Bij ons zijn dat allemaal kleine stappen die gevierd kunnen worden.

Toen we gisteravond in het ziekenhuis kwamen was de eerste verrassing dat Ruth geen infuus meer had. Het infuus was ‘s middags gesneuveld, maar de artsen besloten dat ze geen nieuwe meer hoefde. Geen geprik en weer een draad minder.

Tweede verrassing was dat we haar in bad mochten doen. Voor het eerst sinds haar geboorte. Wij vonden het heel leuk. Zij moest er nog een beetje aan wennen. Ze huilde niet, maar echt ontspannen was ze ook niet.

Daarna had ze ook nog genoeg energie om weer aan de borst te gaan. Het telt nog niet mee in de voedingen, maar ze leek wel echt goed te drinken. We hebben goede hoop dat ze het snel zal leren.

Kortom een blijde dag gisteren.

  image
  Voor het eerst in bad
  image
  Voor het eerst een rompertje aan

1 opmerking:

  1. Reinier, Mathilde, Anna, David en Miriam3 februari 2011 om 01:34

    Ha Lieve Anneke, Martijn, Thomas en Marije,

    Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie kleine Ruth! Vlak nadat we elkaar zagen kwam ze dus al! Fijn te lezen dat het steeds beter met haar gaat! Mochten we iets kunnen betekenen, bijv. m.b.t. oppassen (we wonen tenslotte nu weer even in de buurt), geef het vooral aan!

    Liefs, Reinier, Mathilde, Anna, David en Miriam

    BeantwoordenVerwijderen